witam uzytkowników portalu
2 tygodnie temu wymienili mi nowy przepływomierz w mojej Oktawce 1,9 TDI, dodam, że w warsztacie na Powstańców w Krakowie. Wczoraj musiałem zostawić auto w tym samym warsztacie, bo okazało się że do roboty mam jeszcze nieszczelny intercooler i naprawa jego potrwa dzień. Przed zostawieniem auta w warsztacie znając niektórych nieuczciwych mechaników , zaznaczyłem sobie flamastrem dla mnie w widocznych miejscach kilka części. Dzisiaj odbieram auto i okazuje się że sama część elektroniczna (język) w przepływomierzu 2 tygodniowym , została mi wyjęta z obudowy i bezczelnie podmieniona. Wiem to na 1000% ponieważ akurat na tej części zaznaczyłem kropkę i zrobiłem fotkę telefonem. Oczywiście zaraz to zgłosiłem ale koleś się wyparł i kręci, a przecież gołym okiem widać ze jest to stary lizak. Mam pytanie jak mogę jeszcze udowodnić ze mam rację czy jest jakiś numer albo jakiś seria na samym lizaku , moze ktoś miał taki sam przypadek. Muszę jutro dowieść prawdy. Czekam na emaile i pozdrawiam,warsztatu nie polecam!
Może się zorientował, że niepotrzebnie zmienili Ci ten przepływomierz, skoro masz dziure w dolocie i chciał naprawić swój błąd... :twisted: :lol: :lol:
Szczerze mówiąc to zostaje Ci słowo przeciwko słowu.
Nawet gdyby ta czesc miala indywidualny numer (a nie ma), to i tak go nie posiadasz, prawda?
kris70,
To smutne ale jak chcesz się bawić to idź na policje i zgłoś sprawę, nawet jak umorzą śledztwo to i tak w serwisie zrobi się "ciepło" bo będzie musieli przyjechać pozaglądać tu i tam i paru przepytać.
Możesz zwrócić sie o pomoc do Rzecznika Praw Konsumenta, do TVN Turbo jest taki fajny program poświęcony właśnie takim sprawą tylko nie pamiętam jak się nazywa i na policje, nie odpuszczaj im bo to złodziejstwo trzeba tępić !!
I co jeszcze? Bez przesady.
Na OCP nie ma miejsca na publiczny lincz.
Jesli kolega jest przekonany o tym, ze zostal okradziony, to od tego są odpowiednie sluzby.
Padlo pytanie od kolegi jak moze udowodnic ewentualną kradziez i jak sobie z tym poradzic i przy tym pozostańmy.
i tu sie z Toba nie zgodze
co po odpowiednich sluzbach ? moze i narobia halasu ale po miesiacu sprawa sie zatrze a klienci jak te jelenie dalej beda czesani
najlepsza antyreklama jest upublicznienie - nie przesadzaj z tym linczem :twisted:
i tu sie z Toba nie zgodze
co po odpowiednich sluzbach ? moze i narobia halasu ale po miesiacu sprawa sie zatrze a klienci jak te jelenie dalej beda czesani
najlepsza antyreklama jest upublicznienie - nie przesadzaj z tym linczem
No tak nie do końca bo ja byś nie pamiętał to u nas obowiązuje domniemanie niewinności a co za tym idzie musisz komuś tam coś tam udowodnić i dopiero wtedy po prawomocnym wyroku możesz pisać takie rzeczy że ktoś coś tam ukradł/podmienił itp a jeśli nie udowodnisz i napiszesz że ktoś tam coś tam ukradł/podmienił to jest pomówienie które notabene w naszym wspaniałym kraju jest karane.
MiKruS, rzecz w tym, ze ja tam robilem swoje autko i innym polecalem ten warsztat - to ze kogos wysle do "lewego" mechaniora to juz nieistotne, prawda?
z drugiej strony zakladam, ze nie wszyscy w tym warsztacie kantuja, tak jak Ty sugerujesz, stad chec poznania danych osobnika
co do mojego poczucia sprawiedliwosci, to za duzo na tym swiecie cfaniaczkow, ktorym sie "udaje" kosztem innych - to tak streszczajac
ale skoro nie ujawniamy nazwisk, rozumiem to - zawsze zostaje PW :diabelski_usmiech
Pamiętam zbiorową histerie i lamentowanie, że wasz ulubiony "dobry g..." podmienia części na tańsze. Zdaje sie że to był taki wyszukany żart primaaprilisowy elit tego forum, ale zadyma była okrutna. W "Karkowie" nie cierpimy na nadmiar dobrych i tanich serwisów, więc nic dziwnego że każdy chciał by wiedzieć czy odbierze auto z serwisu w stanie nienaruszonym. No bo jednak szanse że gość KRADNIE są 50:50...
Pamiętam zbiorową histerie i lamentowanie, że wasz ulubiony "dobry g..." podmienia części na tańsze. Zdaje sie że to był taki wyszukany żart primaaprilisowy elit tego forum, ale zadyma była okrutna.
ale o co cho :?: :!: :shock:
(a że podmienia to już inna sprawa :twisted: )
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Pamiętam zbiorową histerie i lamentowanie, że wasz ulubiony "dobry g..." podmienia części na tańsze. Zdaje sie że to był taki wyszukany żart primaaprilisowy elit tego forum, ale zadyma była okrutna.
No, ale ta "zadyma" to byl wlasnie zart... :?
Zamieszczone przez Matis68
W "Karkowie" nie cierpimy na nadmiar dobrych i tanich serwisów, więc nic dziwnego że każdy chciał by wiedzieć czy odbierze auto z serwisu w stanie nienaruszonym. No bo jednak szanse że gość KRADNIE są 50:50...
Przede wszystkim, to nie wiemy czy to byla kradziez, czy moze pomylka, nieuwaga, lenistwo, niedopatrzenie, itd.
Nie zadroszcze koledze, ktory zaczal ten temat, ze wydal kilkaset zlotych, a teraz ktos go PRAWDOPODOBNIE zrobil w konia/okradl.
Nie znaczy to tym samym, ze mamy teraz z krwią na oczach wymierzac sprawiedliwosc.
Tak jak napisalem wczesniej - namiar na serwis i tak juz padl i kazdy jak tam pojedzie, to bedzie sie mogl spodziewac, ze nie wszystko jest lub moze byc w porządku
Upublicznianie nazwiska jest chore w samej swojej naturze, a do tego skad pewnosc kto czesc podmienil? Moze szef, moze mechanik, moze uczen, moze sprytny klient?
Są pewne standardy i nawet mordercy bedąc w stanie oskarzenia mają prawo do tego, zeby inni nie upubliczniali ich nazwiska.
Internet tio specyficzne miejsce gdzie kazdy, prawie bezkarnie moze oskarzyc i pomowic kazdego.
OCP nie jest i nie bedzie takim miejscem.
Jesli sie to komus nie podoba, to moge napisac jedynie - trudno...
Dobra... też tam miałem zamiar robić furę, jak na razie wymieniłem u nich płyn hamulcowy - ale to była szybka robota bez zostawiania samochodu, wszystko miałem na oku. Po tym wszystkim dobrze się zastanowię.
Kliknij "POMÓGŁ" jeśli wkurzyłem Cię tak, że brakuje Ci bluzg
Komentarz