Część podmieniona w warsztacie

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek1
    Drive
    • 2009
    • 91

Nie wiem czym jeździłeś, wcześnie, ja po przesiadce ze 101 konnej Fabii nie potrafię przestać sie bawić

Dałem 93500 bez ubezpieczenia
  • kris70
    Classic
    • 2007
    • 9

witam uzytkowników portalu
    2 tygodnie temu wymienili mi nowy przepływomierz w mojej Oktawce 1,9 TDI, dodam, że w warsztacie na Powstańców w Krakowie. Wczoraj musiałem zostawić auto w tym samym warsztacie, bo okazało się że do roboty mam jeszcze nieszczelny intercooler i naprawa jego potrwa dzień. Przed zostawieniem auta w warsztacie znając niektórych nieuczciwych mechaników , zaznaczyłem sobie flamastrem dla mnie w widocznych miejscach kilka części. Dzisiaj odbieram auto i okazuje się że sama część elektroniczna (język) w przepływomierzu 2 tygodniowym , została mi wyjęta z obudowy i bezczelnie podmieniona. Wiem to na 1000% ponieważ akurat na tej części zaznaczyłem kropkę i zrobiłem fotkę telefonem. Oczywiście zaraz to zgłosiłem ale koleś się wyparł i kręci, a przecież gołym okiem widać ze jest to stary lizak. Mam pytanie jak mogę jeszcze udowodnić ze mam rację czy jest jakiś numer albo jakiś seria na samym lizaku , moze ktoś miał taki sam przypadek. Muszę jutro dowieść prawdy. Czekam na emaile i pozdrawiam,warsztatu nie polecam!

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Może się zorientował, że niepotrzebnie zmienili Ci ten przepływomierz, skoro masz dziure w dolocie i chciał naprawić swój błąd... :twisted: :lol: :lol:

Szczerze mówiąc to zostaje Ci słowo przeciwko słowu.
      Nawet gdyby ta czesc miala indywidualny numer (a nie ma), to i tak go nie posiadasz, prawda?

Smutna sprawa...
      TDI 205PS

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kris70,
        To smutne ale jak chcesz się bawić to idź na policje i zgłoś sprawę, nawet jak umorzą śledztwo to i tak w serwisie zrobi się "ciepło" bo będzie musieli przyjechać pozaglądać tu i tam i paru przepytać.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Mettler
          Drive
          • 2008
          • 42

Sprzedaj info do prasy lokalnej, przynajmniej "reklamę" im zrobisz
          Piszę poprawnie po polsku. - A przynajmniej się staram

Już nie Octavka niestety

Komentarz

• prodriveteam
            Ambiente
            • 2007
            • 158

Możesz zwrócić sie o pomoc do Rzecznika Praw Konsumenta, do TVN Turbo jest taki fajny program poświęcony właśnie takim sprawą tylko nie pamiętam jak się nazywa i na policje, nie odpuszczaj im bo to złodziejstwo trzeba tępić !!
            1,8T AGU RS Look
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34565

Komentarz

• genio
              Ambiente
              • 2008
              • 198
              • Octavia II (1Z3)
              • CDAB 1.8 TSI 152 KM

kris70, wymien goscia ktory ci robil auto z imienia i nazwiska - ja tez tam czasem jezdze i chcialbym wiedziec ktory takie walki odstawia

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

kris70, wymien goscia ktory ci robil auto z imienia i nazwiska - ja tez tam czasem jezdze i chcialbym wiedziec ktory takie walki odstawia
                I co jeszcze? Bez przesady.
                Na OCP nie ma miejsca na publiczny lincz.

Jesli kolega jest przekonany o tym, ze zostal okradziony, to od tego są odpowiednie sluzby.

Padlo pytanie od kolegi jak moze udowodnic ewentualną kradziez i jak sobie z tym poradzic i przy tym pozostańmy.
                TDI 205PS

Komentarz

• genio
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 198
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CDAB 1.8 TSI 152 KM

Zamieszczone przez MiKruS

I co jeszcze? Bez przesady.
                  Na OCP nie ma miejsca na publiczny lincz.

Jesli kolega jest przekonany o tym, ze zostal okradziony, to od tego są odpowiednie sluzby.

Padlo pytanie od kolegi jak moze udowodnic ewentualną kradziez i jak sobie z tym poradzic i przy tym pozostańmy.
                  i tu sie z Toba nie zgodze
                  co po odpowiednich sluzbach ? moze i narobia halasu ale po miesiacu sprawa sie zatrze a klienci jak te jelenie dalej beda czesani
                  najlepsza antyreklama jest upublicznienie - nie przesadzaj z tym linczem :twisted:

Komentarz

• Matis68
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 195

Dokładnie, ja też tam jeżdżę i wole wiedzieć z kim mam do czynienia...w końcu to nasze pieniądze.
                    http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

i tu sie z Toba nie zgodze
                      co po odpowiednich sluzbach ? moze i narobia halasu ale po miesiacu sprawa sie zatrze a klienci jak te jelenie dalej beda czesani
                      najlepsza antyreklama jest upublicznienie - nie przesadzaj z tym linczem
                      No tak nie do końca bo ja byś nie pamiętał to u nas obowiązuje domniemanie niewinności a co za tym idzie musisz komuś tam coś tam udowodnić i dopiero wtedy po prawomocnym wyroku możesz pisać takie rzeczy że ktoś coś tam ukradł/podmienił itp a jeśli nie udowodnisz i napiszesz że ktoś tam coś tam ukradł/podmienił to jest pomówienie które notabene w naszym wspaniałym kraju jest karane.
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• genio
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 198
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CDAB 1.8 TSI 152 KM

"Nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu" :diabelski_usmiech

zakladam ze kris70 dysponuje odpowiednim dowodem na potwierdzenie swych slow -
                        jesli mechanik czuje się zniesławiony niech wytacza proces

dobra - dawac nazwisko tego goscia :szeroki_usmiech :wink:

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

genio, Jak jestes żądny krwi, to upusc sobie swojej własnej.

I tak jest juz podane, o ktory zaklad chodzi.

Wymienianie ludzi z nazwisk byloby po prostu przegieciem
                          Przykro mi, ze takie masz poczucie sprawiedliwosci.
                          TDI 205PS

Komentarz

• genio
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 198
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CDAB 1.8 TSI 152 KM

MiKruS, rzecz w tym, ze ja tam robilem swoje autko i innym polecalem ten warsztat - to ze kogos wysle do "lewego" mechaniora to juz nieistotne, prawda?

z drugiej strony zakladam, ze nie wszyscy w tym warsztacie kantuja, tak jak Ty sugerujesz, stad chec poznania danych osobnika

co do mojego poczucia sprawiedliwosci, to za duzo na tym swiecie cfaniaczkow, ktorym sie "udaje" kosztem innych - to tak streszczajac

ale skoro nie ujawniamy nazwisk, rozumiem to - zawsze zostaje PW :diabelski_usmiech

PS. jestem normalnym czlowiekiem :dewil

[ Dodano: Czw 19 Cze, 08 13:31 ]
                            acha - chyba EOT :wink:

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Zamieszczone przez genio
                              z drugiej strony zakladam, ze nie wszyscy w tym warsztacie kantuja, tak jak Ty sugerujesz, stad chec poznania danych osobnika
                              Masz jeszcze coś mądrego do dodania w tej sprawie? :evil:
                              TDI 205PS

Komentarz

• genio
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 198
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CDAB 1.8 TSI 152 KM

nie - swoje powiedzialem :evil:

Komentarz

• Matis68
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 195

Pamiętam zbiorową histerie i lamentowanie, że wasz ulubiony "dobry g..." podmienia części na tańsze. Zdaje sie że to był taki wyszukany żart primaaprilisowy elit tego forum, ale zadyma była okrutna. W "Karkowie" nie cierpimy na nadmiar dobrych i tanich serwisów, więc nic dziwnego że każdy chciał by wiedzieć czy odbierze auto z serwisu w stanie nienaruszonym. No bo jednak szanse że gość KRADNIE są 50:50...
                                  http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez Matis68
                                    Pamiętam zbiorową histerie i lamentowanie, że wasz ulubiony "dobry g..." podmienia części na tańsze. Zdaje sie że to był taki wyszukany żart primaaprilisowy elit tego forum, ale zadyma była okrutna.
                                    ale o co cho :?: :!: :shock:

(a że podmienia to już inna sprawa :twisted: )
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• lukas_ig
                                      Ambiente
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 230

Zamieszczone przez szkoda
                                      (a że podmienia to już inna sprawa )
                                      no to sie rozumie, u mnie akurat na lepsze :diabelski_usmiech
                                      PerfectService by

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8030
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

genio, kris70, a na pw to ie można się wymienić danymi tej osoby jeżeli już jest ważne co to za osoba?
                                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• genio
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 198
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CDAB 1.8 TSI 152 KM

AdamB, tak - napisalem to juz wczesniej - i przy tym zostanmy bo goraco sie juz zrobilo :wink:

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Pamiętam zbiorową histerie i lamentowanie, że wasz ulubiony "dobry g..." podmienia części na tańsze. Zdaje sie że to był taki wyszukany żart primaaprilisowy elit tego forum, ale zadyma była okrutna.
                                            No, ale ta "zadyma" to byl wlasnie zart... :?

W "Karkowie" nie cierpimy na nadmiar dobrych i tanich serwisów, więc nic dziwnego że każdy chciał by wiedzieć czy odbierze auto z serwisu w stanie nienaruszonym. No bo jednak szanse że gość KRADNIE są 50:50...
                                            Przede wszystkim, to nie wiemy czy to byla kradziez, czy moze pomylka, nieuwaga, lenistwo, niedopatrzenie, itd.
                                            Nie zadroszcze koledze, ktory zaczal ten temat, ze wydal kilkaset zlotych, a teraz ktos go PRAWDOPODOBNIE zrobil w konia/okradl.
                                            Nie znaczy to tym samym, ze mamy teraz z krwią na oczach wymierzac sprawiedliwosc.

Tak jak napisalem wczesniej - namiar na serwis i tak juz padl i kazdy jak tam pojedzie, to bedzie sie mogl spodziewac, ze nie wszystko jest lub moze byc w porządku

Upublicznianie nazwiska jest chore w samej swojej naturze, a do tego skad pewnosc kto czesc podmienil? Moze szef, moze mechanik, moze uczen, moze sprytny klient?

Są pewne standardy i nawet mordercy bedąc w stanie oskarzenia mają prawo do tego, zeby inni nie upubliczniali ich nazwiska.
                                            Internet tio specyficzne miejsce gdzie kazdy, prawie bezkarnie moze oskarzyc i pomowic kazdego.

OCP nie jest i nie bedzie takim miejscem.
                                            Jesli sie to komus nie podoba, to moge napisac jedynie - trudno...
                                            TDI 205PS

Komentarz

• bielinek
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 157

Dobra... też tam miałem zamiar robić furę, jak na razie wymieniłem u nich płyn hamulcowy - ale to była szybka robota bez zostawiania samochodu, wszystko miałem na oku. Po tym wszystkim dobrze się zastanowię.

Kliknij "POMÓGŁ" jeśli wkurzyłem Cię tak, że brakuje Ci bluzg
                                              ________________________________________

Komentarz

• babar
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 144

Heh jak tylko pojawił sie kris w warsztacie to od razu mi się skojarzyło z tym wątkiem na forum. Robiłem akurat wtedy szyby w mojej O1.

Ja uważam, że mechanikowi to się trzeba patrzeć cały czas na ręce co robi.

Osobiście jestem z tego serwisu bardzo zadowolony i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć a robiłem już tam wiele rzeczy od turbawki po elektrykę szyb.
                                                http://www.obslugaimprez.com/

Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia

Komentarz

• Ziomal
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 5841
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

babar, ale nie każdy serwis pozwala patrzeć mechanikowi na ręce może Ty masz takie znajomosci
                                                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...